Вашингтон запропонував угоду про призупинення вогню між Ізраїлем та «Хезболлою»

Політика, Світ

США запропонували угоду про тимчасове 21-денне припинення вогню між Ізраїлем та «Хезболлою».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

«У середу ввечері Білий дім оголосив пропозицію щодо тимчасового 21-денного припинення вогню між Ізраїлем та «Хезболлою», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, найвищі посадовці адміністрації Джо Байдена працювали з Францією та арабськими союзниками в регіоні, щоб скласти угоду цього тижня під час Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку.

У США заявили, що угоду підтримують кілька основних союзників США, зокрема, Австралія, Канада, Франція, Німеччина, Саудівська Аравія та Катар.

«Упродовж 21 дня ми вестимемо переговори щодо потенційного вирішення конфлікту», – сказав високопосадовець адміністрації президента Джо Байдена.

Деталі угоди невідомі, але особа, ознайомлена з текстом документа, сказала, що ця угода призупинить бойові дії, вимагатиме передислокації ізраїльських військ уздовж ізраїльсько-ліванського кордону та дозволить ізраїльтянам повернутися до своїх будинків на півночі.«Ми очікуємо, що коли уряд Лівану та уряд Ізраїлю приймуть це, вогонь буде припинено по обидва боки блакитної лінії», – додав посадовець.

За його словами, Джо Байден зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном в ООН, щоб завершити роботу над цією пропозицією.

Нагадаємо, що президенти США Джо Байден і Франції Еммануель Макрон провели зустріч на полях Генасамблеї ООН, під час якої обговорили зусилля для припинення вогню між Ізраїлем та ліванським угрупованням «Хезболла».

23 вересня Армія оборони Ізраїлю розпочала наступальну операцію з метою знищити бойову інфраструктуру угруповання «Хезболла» в Лівані.

Начальник штабу Армії оборони Ізраїлю генерал-лейтенант Герці Галеві вже оголосив, що наступальна операція проти Хезболли в Лівані отримала назву «Північні стріли».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь