Папа Римський закликав не забувати про українців та їх страждання

Політика, Світ

Папа Римський у середу наприкінці загальної аудієнції висловив жаль з приводу загострення ситуації у Лівані, а також закликав молитися за народи, які страждають від війни, зокрема за українців.

Про це повідомляє Vatican News.

Понтифік висловив жаль з приводу смертельних інтенсивних бомбардувань території Лівану з боку Ізраїлю. Він закликав міжнародну спільноту докласти усіх зусиль, щоб зупинити ескалацію, назвавши її жахливою та неприйнятною.

Після цього Папа закликав прочан молитися за усі народи, які потерпають через війну.

«І молімося за всіх, за всі народи, які страждають через війну: не забуваймо мученицьку Україну, М’янму, Палестину, Ізраїль, Судан, всі стражденні народи. Молімося за мир!», – сказав Франциск.Нагадаємо, що Папа Римський Франциск під час зустрічі з прочанами 1 вересня засудив масовані обстріли рф української інфраструктури.

Раніше ми писали, що держсекретар Ватикану, кардинал П’єтро Паролін знову уточнив заяву Папи Римського щодо заклику України до переговорів з рф.

Також нагадаємо, що Міністерство закордонних справ 11 березня висловило претензії Апостольському нунцію в Україні Вісвальдасу Кульбокасу через нові заяви Папи Римського.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь