Україна готує націоналізацію готелю екскерівника охорони Януковича в Буковелі

Політика

Міністерство юстиції України за матеріалами Офісу Генерального прокурора звернулося до Вищого антикорупційного суду з позовом про стягнення в дохід держави арештованих активів екскерівника служби охорони Віктора Януковича. Зокрема, йдеться про готель у Буковелі.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Загальна сума арештованих активів становить понад 100 млн грн. Йдеться про грошові кошти, готельний комплекс у Буковелі, земельні ділянки, корпоративні права, квартири та паркомісця у Києві, та транспортні засоби, у т.ч. автомобіль Mercedes-Benz GL 550

Ексначальник служби охорони колишнього президента отримав обвинувачення у пособництві державі-агресору та незаконному поводженню зі зброєю.

За даними слідства, він нелегально виїхав з підконтрольної Україні території після початку повномасштабного вторгнення.  Перебуваючи на захоплених ворогом територіях Донеччини та Криму, він допомагав своєму синові, співробітнику ФСБ рф, у пошуку патріотично налаштованих українців на окупованих територіях.Крім того, обвинувачений очолив службу охорони губернатора Ульяновської області рф. В Україні його оголосили у розшук.

На підставі зібраних доказів позов про застосування до екскерівника служби охорони президента-втікача санкцій скерували до суду. Йдеться про стягнення в дохід держави належних йому активів.

Раніше в Україні арештували майно колишнього народного депутата, якого підозрюють у фінансуванні окупаційних угруповань рф. За даними ЗМІ, мова йдеться про Миколу Янковського.

Нагадаємо, що президентом Володимир Зеленський ініційовано законопроект, який дозволить позбавляти вручених раніше почесних звань і держнагород тих, хто зрадив Україну.

А нардеп першого скликання ВРУ Сергій Цеков, який був керівником «Русской общины Крыма» та першим віце-спікером кримського парламенту, став першим членом Ради федерації рф від російської тимчасової окупаційної влади Криму, з 2008 року має звання заслуженого працівника місцевого самоврядування АРК.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь