Субсидії на новий опалювальний сезон перерахують автоматично

Політика

З 1 жовтня Пенсійний фонд України автоматично перерахує житлові субсидії на опалювальний сезон 2024-2025 років.

Про це повідомила пресслужба Фонду.

«З 1 жовтня Пенсійний фонд України проведе перерахунки житлових субсидій на опалювальний сезон 2024-2025 років. Для більшості громадян такий перерахунок відбудеться в автоматичному режимі. Також автоматично перерахують субсидію домогосподарствам, чия субсидійна виплата в літній період складала 0 грн», – йдеться в повідомленні.Крім того, також без додаткових звернень буде нараховано житлову субсидію тим громадянам, хто в літній період користувався пільгою на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП).

Зазначається, що громадянам, які не були одержувачами цієї допомоги від держави і лише планують її отримати, особам, які отримували субсидію і в них відбулися зміни у складі зареєстрованих осіб домогосподарства, необхідно звернутись до територіального органу Пенсійного фонду України.

За призначенням житлової субсидії можуть ще звернутись люди, у яких призначення субсидії на неопалювальний період не відбулося через наявність заборгованості, яку вдалось погасити/оформити договір реструктуризації, а також люди, які оскаржують питання заборгованості зі сплати ЖКП у судовому порядку.Нагадаємо, що 13 вересня уряд затвердив проєкт державного бюджету на 2025 рік. Пріоритетами стали оборона та безпека нашої країни.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час пресконференції у Києві озвучив пріоритетні напрями роботи оновленого уряду.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь