У Японії визначилися з новим прем’єр-міністром

Політика, Світ

Колишній міністр оборони Японії Сіґеру Ісіба переміг на виборах лідера правлячої в країні Ліберально-демократичної партії (ЛДП) і вже 1 жовтня стане новим прем’єр-міністром Японії.

Про це повідомляє Kyodo News.

67-річний Ісіба у другому турі голосування переміг колишнього міністра економічної безпеки 63-річну Санае Такаїті, набравши 215 із 415 голосів однопартійців проти 194 у його суперниці.

Очікується, що в понеділок Ісіба обере нових керівників фракцій ЛДП у парламенті, а вже у вівторок, 1 жовтня, сформує свій кабінет після призначення прем’єр-міністром на позачерговій сесії законодавчого органу.

Чинний глава японського уряду Фуміо Кішіда, який не висував свою кандидатуру на виборах партійного лідера, у вівторок залишить посаду прем’єра.

Нагадаємо, що за тиждень до виборів главою правлячої Ліберально-демократичної партії Японії було обрано генерального секретаря кабінету міністрів країни Есіхіде Суга. Він є основним кандидатом у прем’єр-міністри країни, оскільки зазвичай цю посаду займає очільник правлячої політсили. А самого прем’єра обирає парламент, де у Ліберально-демократичної партії є більшість.

Наприкінці серпня 2020 року прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе оголосив, що йде у відставку через погіршення стану здоров’я. Абе безперервно очолював уряд з 2012 року.  У 2018 прем’єр заявив, що японський уряд готовий укласти мирну угоду з Росією тільки після того, як та поверне Курильські острови.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь