Сирський зустрівся з начальником Генштабу Словаччини

Політика

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський і начальник Генерального штабу збройних сил Словаччини генерал Даніель Змеко узгодили подальші спільні зусилля для поглиблення розвитку українсько-словацького військового співробітництва.

Про це Сирський повідомив у Фейсбуці.

«Провів результативну зустріч з начальником Генерального штабу збройних сил Словацької Республіки генералом Даніелем Змеко. Поінформував його про хід бойових дій на різних напрямках фронту. Акцентував увагу на порушенні норм Міжнародного гуманітарного права та воєнних злочинах російських окупантів. Розповів про актуальні потреби ЗС України», – повідомив Сирський.Він також зазначив, що це вже третій особистий візит генерала Даніеля Змеко за час повномасштабного вторгнення російської федерації до України. Сторони відзначили ефективність бойового застосування озброєння, наданого Словацькою Республікою.

«Ціную допомогу у підготовці наших підрозділів. Узгодили з генералом Даніелем Змеко подальші спільні зусилля для поглиблення розвитку українсько-словацького військового співробітництва», – написав Сирський.

Нагадаємо, що міністри оборони Румунії, Польщі та Латвії підписалиРаніше ми писали, що Іспанія передала Україні повну батарею протиповітряної оборони HAWK, яка включає шість пускових установок.

Також нагадаємо, що Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги для України, який складе 250 мільйонів доларів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини. спільний лист до союзників – підкреслили необхідність терміново ввести модель ротації протиповітряної оборони НАТО і посилити діяльність Альянсу зі стримування, спостереження, розвідки та повітряного патрулювання на східному фланзі.

Залишити відповідь