В Україну йде похолодання

Політика

Вночі на крайньому заході країни, вдень у західних та Житомирській областях помірні дощі, окремі грози (на Закарпатті та Львівщині вдень місцями значні дощі); на решті території без опадів.

Вітер переважно південний з переходом у західних областях на північно-західний, 7-12 м/с.

Температура вночі 13-18°; вдень 23-28°, у більшості західних областей 19-24°.

У неділю по всій Україні очікується мінлива хмарність. На півдні, сході, у центрі та Сумській області термометри покажуть +24…+27 °С (уночі — +13…+16 °С), у Київській та Чернігівській областях — +20…+22 °С (уночі — +13…+16 °С).

Суттєво похолодає в інших північних областях, а також на заході України. Так, у Хмельницькій, Житомирській, Закарпатській і Чернівецькій областях очікується +13…+16 °С (уночі — +12…+14 °С). У Рівненській, Волинській, Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській областях середня температура вдень та вночі становитиме +10…+13 °С. Дощі пройдуть у західних регіонах, Вінницькій, Житомирській, Київській та Чернігівській областях.

Нагадаємо, що Україна досі не перейшла у метеорологічну осінь. Наразі досі триває метеорологічне літо.

Раніше повідомлялося, що на початку тижня погода в Україні буде теплою, синоптики прогнозували до 28° тепла.

У серпні Україна опинилася поміж двома циклонічними системами, і погоду в ній визначатиме зона впливу антициклону.

Також нагадаємо, що цього року квітень у Києві став третім найтеплішим у рейтингу спостережень за 144 роки. Середньомісячна температура повітряу столиці становила +12,8 °С, що на 2,8 °С вище кліматичної норми.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь