Берлін досяг угоди з Анкарою про депортацію турецьких громадян

Політика, Світ

Німеччина домовилася з Туреччиною про депортацію на батьківщину її громадян, які знаходяться в країні незаконно. Таких є близько 15 тисяч.

Як пише Bild, вже незабаром 200 осіб мають бути депортовані з Німеччини до Туреччини кількома регулярними рейсами.

Журналісти з посиланням на свої джерела в уряді також пишуть, що Анкара готова приймати до 500 турецьких громадян на тиждень — відповідні приготування вже ведуться.

Цьому рішенню передували місяці переговорів між Берліном та Анкарою. Дипломатичні контакти щодо початку депортацій з Німеччини не припинялися з листопада минулого року. Очевидно, натомість влада ФРН пообіцяла турецькому уряду прискорити існуючі візові процедури.

Станом на кінець червня цього року Німеччину мають залишити трохи менше 15 тисяч громадян Туреччини. Ще більш численну групу людей, які підлягають депортації, становлять іракці — їх у Німеччині близько 21 600 осіб.Читайте також:

Єврокомісія виступила з пропозицією фактично обов’язкового розселення мігрантів у державах-членах.

Коаліція у Фінляндії планує посилити імміграційну політику, зокрема – підвищити суму необхідного мінімального доходу, за якої іммігрант, що переїжджає для роботи з-за меж ЄС, може отримати посвідку на проживання.

А грецька влада врятувала 91 мігранта з річкового острівця і перевезла їх в центр прийому біля кордону з Туреччиною.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь