ДТЕК зазнала серйозних фінансових збитків через руйнування після обстрілів ТЕС

Політика

За підсумками першого півріччя 2024 року компанія ДТЕК Енерго зазнала збитків у розмірі понад 1,5 млрд грн, що пов’язано зі зниженням обсягів генерації електроенергії через обстріли теплових електростанцій (ТЕС) компанії.

Лише у період з березня по червень було зафіксовано сім масованих атак, які зруйнували або пошкодили 90% теплової генерації. Для відновлення пошкоджених потужностей компанія оцінює збитки в 14-16 млрд грн ($350-400 млн).

Попри фінансові труднощі, ДТЕК Енерго продовжує інвестувати в відновлення ТЕС і видобуток вугілля, необхідного для їх роботи. У першому півріччі компанія інвестувала понад 1,4 млрд грн у відновлення ТЕС та 4 млрд грн в український вуглевидобуток, що дозволило ввести в експлуатацію 10 нових лав.

Компанія також виконала свої зобов’язання перед державою, сплативши майже 9,3 млрд грн податків, що на 62% більше, ніж за аналогічний період минулого року. В умовах війни та атак на енергетичну інфраструктуру ДТЕК Енерго продовжує підтримувати надійність української енергосистеми та готується до майбутнього опалювального сезону.

Раніше ми писали, що за прогнозами експертів Моніторингової місії Організації Об’єднаних Націй з прав людини в Україні (ММПЛУ), зима 2024 року буде дуже складною через регулярні відключення електроенергії, які триватимуть від 4 до 18 годин щодня.Також нагадаємо, що для відновлення електропостачання на Харківщині необхідно розмінувати 6 987 км замінованих ліній електропередач

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь