У Тернополі судитимуть псевдопрокурорку з Луганщини, яка добровільно пішла на співпрацю з російськими окупантами

Війна



Слідчі Тернопільського управління СБУ завершили розслідування у кримінальному провадженні стосовно 50-річної жительки тимчасово окупованого Довжанська, яка пристала на пропозицію російських загарбників та вступила до лав карального органу окупантів – т.зв. «прокуратуры луганской народной республики».

За ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України до суду скеровано обвинувальний акт щодо колаборантки із Довжанська. Ще до початку повномасштабного військового вторгнення росіян вона співпрацювала з терористичною організацією «лнр» та допомагала її ватажкам придушувати опір проукраїнського населення Луганщини.



Після початку повномасштабного вторгнення росіян вона добровільно приєдналася до органів окупаційної влади в Луганській області та обійняла посаду так званого «прокурора города Свердловска», згодом загарбники підвищили її до «исполняющего обязанности прокурора Краснодонского района ЛНР».

Перебуваючи на керівних посадах у псевдоправоохоронних органах окупантів, зрадниця допомагала країні-агресору підтримувати окупаційний режим, а також придушував опір мирних жителів Луганщини.

Також вона виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції в окупаційній «прокуратурі», допомагаючи становленню та зміцненню влади рф на тимчасово окупованих територіях Луганської області.

Наразі СБУ завершила документування протиправної діяльності зрадниці і направила до суду обвинувальний акт із доказами її вини. За співпрацю з ворогом та добровільне зайняття посади у незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території України, обвинуваченій загрожує покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Розслідування протиправної діяльності проводилося за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Оскільки на даний час зловмисниця переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території, її оголошено у розшук. Також тривають комплексні заходи для притягнення колаборантки до фактичної відповідальності

Схожі публікації

Залишити відповідь