В Ірані пригрозили Ізраїлю після ліквідації лідера «Хезболли»

Політика, Світ

Іран пригрозив ескалацією конфлікту після загибелі лідера «Хезболли» Хасана Насралли. Перший віце-президент Ірану Мохаммад Реза Ареф заявив, що це призведе до знищення Ізраїлю.

Про це повідомляє The Guardian.

«Ми попереджаємо… що несправедливе кровопролиття… особливо генерального секретаря «Хезболли», мученика Сейєда Хасана Насралли, призведе до їх знищення», – заявив Ареф.

Зауважимо, що Ареф був призначений (відносно) новим президентом Ірану Масудом Пезешкіаном своїм першим віце-президентом у липні.Він обіймав посаду віце-президента при колишньому президенті-реформаторі Мохаммаді Хатамі з 2001 по 2005 рік.

Нагадаємо, що ліванське терористичне угруповання «Хезболла» підтвердило, що її лідер Хасан Насралла був убитий в результаті ізраїльського авіаудару 27 вересня. Ізраїль також офіційно підтвердив смерть Насралли вранці в суботу.

Також нагадаємо, що прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив на Генасамблеї ООН, що у разі атаки Ірану на Ізраїль, ЦАГАЛ завдасть удару у відповідь, підкреслюючи, що ізраїльські військові дотягнуться скрізь.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАГАЛ) заявила про ліквідацію лідера «Хезболли» Хасана Насралла. Він загинув внаслідок авіаудару по столиці Лівану.

Наступником вбитого ватажка ліванського терористичного угруповання «Хезболла» Хасана Насралли може стати Хашем Сафіддін. Він є другим командиром угрупування і поки що не ліквідованим.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь