Байден відреагував на ліквідацію лідера «Хезболли»: подробиці

Політика, Світ

Президент США Джо Байден відреагував на ліквідацію лідера «Хезболли» Хасана Насралли. Він назвав це «мірою справедливості для його численних жертв».

Про це йдеться у заяві Байдена з приводу смерті Насралли.

«Хасан Насралла і очолюване ним терористичне угрупування «Хезболла» відповідальні за вбивство сотень американців протягом сорокарічного вчинення терору.  Його смерть від ізраїльського авіаудару є мірою справедливості для його численних жертв, серед яких тисячі американців, ізраїльтян і ліванських цивільних осіб», – йдеться у заяві.

Президент США зазначив, що удар, у результаті якого загинув Насралла, відбувся в ширшому контексті конфлікту, який розпочався з масового вбивства, вчиненого ХАМАС 7 жовтня 2023 року.

Насралла наступного дня прийняв доленосне рішення – об’єднатися з ХАМАС і відкрити те, що він назвав «північним фронтом» проти Ізраїлю.Байден зазначив, що Сполучені Штати повністю підтримують право Ізраїлю на захист від «Хезболли», ХАМАСу, хуситів і будь-яких інших підтримуваних Іраном терористичних угруповань.

«Буквально вчора я доручив міністру оборони (Ллойду Остіну – ред.) ще більше посилити обороноздатність збройних сил США в регіоні Близького Сходу, щоб стримати агресію і зменшити ризик більш ширшої регіональної війни», – сказав Байден.

Зрештою, мета США полягає в деескалації конфліктів, що тривають в Газі і Лівані, дипломатичними засобами, зазначив президент.

«У Газі ми намагаємося досягти угоди, підтриманої Радою Безпеки ООН, про припинення вогню і звільнення заручників.

У Лівані ми ведемо переговори про угоду, яка б дозволила безпечно повернути людей до їхніх домівок в Ізраїлі та на півдні Лівану.

Настав час укласти ці угоди, усунути загрози для Ізраїлю і забезпечити більшу стабільність у регіоні Близького Сходу», – сказав Байден.

Ліванське терористичне угруповання «Хезболла» підтвердило, що її лідер Хасан Насралла був убитий в результаті ізраїльського авіаудару 27 вересня. Ізраїль також офіційно підтвердив смерть Насралли вранці в суботу.

Наступником вбитого ватажка ліванського терористичного угруповання «Хезболла» Хасана Насралли може стати Хашем Сафіддін. Він є другим командиром угрупування і поки що не ліквідованим.

Іран пригрозив ескалацією конфлікту після загибелі лідера «Хезболли» Хасана Насралли. Перший віце-президент Ірану Мохаммад Реза Ареф заявив, що це призведе до знищення Ізраїлю.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь