Посол пояснив, чи може Японія поставити Україні ракети до Patriot за участю США

Політика, Світ

Надзвичайний та повноважний посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі розповів, що постачання ракет до Patriot з Японії в США не має жодного відношення до ситуації в Україні. Це питання пов’язано з безпекою в індо-тихоокеанському регіоні.

Про це розповів надзвичайний та повноважний посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі, пише видання “Ми-Україна“.

“Я думаю, що мені треба пояснити, що саме ми зробили щодо постачання ракет Patriot з Японії до США. Чесно кажучи, це не має ніякого відношення до ситуації в УкраїніЦе більше повʼязано з нацбезпекою в індо-тихоокеанському регіоні, де розташовані Японія та Сполучені Штати і які відповідають за безпеку та стабільність”, – сказав він.

Посол зазначив, що на цьому фоні Японія вирішила змінити принципи та відповідні інструкції щодо передачі оборонного обладнання та товарів ліцензійованого виробництва. Зокрема, йдеться і про ракети до Patriot, які передали назад до США, а Токіо отримало ліцензії.

“Тому якщо ви просите мене прокоментувати заяви преси, то так, час від часу я помічаю дискусії про те, чи повинна Японія надавати Україні військову техніку чи ні. Але, як я вам сказав, коли мова йде про урядові дискусії, це не на порядку денному”, – констатував Кунінорі.Японія готова надати Україні кредит під відсотки від заморожених російських активів. Токіо тісно співпрацює з партнерами з G7 та Україною щодо цього.

Раніше влада Японії ухвалила рішення передати чотири машини для розмінування для Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь