В Одеській області ліквідували канал переправлення ухилянтів через кордон

Політика

На Одещині було ліквідовано канал незаконного переправлення осіб через кордон за допомогою системи Шлях, повідомляє Державна прикордонна служба України (ДПСУ).

Організатором схеми виявився колишній керівник логістичної компанії, який за хабарі вносив неправдиві дані про чоловіків-водіїв до інформаційної системи. Це дозволяло українським чоловікам перетинати кордон під час воєнного стану, і щонайменше семеро з них не повернулися до України.

Під час обшуків було зібрано достатньо доказів для притягнення організатора до відповідальності. Суд обрав запобіжний захід — утримання під вартою, з можливістю виходу під заставу в розмірі понад 1,8 мільйона гривень.

Раніше ми писали, що на Одещині затримали прикордонника, який за 4 тис. доларів обіцяв доправити чоловіка до кордону з Молдовою. Підозрюваному повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Також нагадаємо, що у Волинській області біля кордону з Польщею затримали трьох молодих чоловіків, які готувались перетнути державний кордон. Вони взяли з собою мотузки та спецінструмент.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

 

Залишити відповідь