Філіппіни та союзники провели масштабні навчання у Філіппінському морі

Політика, Світ

Військово-морські сили Філіппін, США, Австралії, Японії та Нової Зеландії провели спільне патрулювання у Філіппінському морі. Тренування відбулись 28 вересня.

Про це повідомляє Naval News.

У навчаннях брали участь філіппінські кораблі BRP Antonio Luna (FF151) та BRP Emilio Jacinto (PS35), американський есмінець USS Howard (DDG83), австралійський фрегат HMAS Sydney (D48) та японський есмінець JS Sazanami (DD113). Крім того, були задіяні літаки та гелікоптери. Нова Зеландія залучила до навчань судно HMNZS Aotearoa (A-11).

Навчання передбачали вправи зі зв’язку, тактичні маневри та інші дії, спрямовані на підвищення оперативної сумісності.

Головнокомандувач збройних сил Філіппін генерал Ромео Браунер-молодший розповів, що ці навчання підтверджують спільну прихильність до свободи судноплавства та дотримання міжнародного морського права, як це визначено в Конвенції ООН з морського права.Водночас навчання відбулися на тлі проведення Китаєм власних військово-морських та військово-повітряних навчань поблизу мілини Скарборо у відповідь на зростання занепокоєння щодо агресивної поведінки Китаю в Південнокитайському морі.

Нещодавно на трьох полігонах Литви розпочалися міжнародні навчання підрозділів вогневої підтримки «Вогняний грім 2024».

Окрім цього, 24 вересня Військово-морський центр координації морських рятувальних робіт організовує навчання «Штормовий господар 2024», під час яких буде скоординована і проведена масова евакуація екіпажу і пасажирів рятувального судна «Шакяй».

Військові розповіли, що під час навчань буде змодельована катастрофа у Балтійському морі і з корабля буде евакуйовано понад 120 осіб, а в рятувальній операції братимуть участь урядові та неурядові організації.

Нагадаємо, начальник Генерального штабу Сил оборони Естонії, генерал-майор Вахур Карус, заявив, що армія Естонії разом із союзниками по НАТО готується до можливого конфлікту з росією.

Раніше ми писали, що країни Балтії закликали НАТО покращити протиповітряну оборону держав-членів, що межують із росією, на тлі критичного браку протиракетних систем великої дальності в альянсі.

Також нагадаємо, що рятувальний департамент і Сили оборони Естонії організовують у південній частині країни з 4 до 6 жовтня масштабні навчання з евакуації Lõuna sild («Південний міст»), у яких планують задіяти тисячу місцевих жителів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь