Як пух: дріжджові смажені пиріжки з картоплею

Політика

Безперечно, ці пиріжки з картоплею сподобаються вам ще на етапі приготування. Хоч тісто використовується і дріжджове, але морочитись з ним практично не потрібно. А який аромат розповсюджується по всій квартирі під час смаження! Наполегливо рекомендую зберегти рецепт і спробувати ці пиріжки з картоплею за першої ж нагоди.

Якщо ви вважаєте за краще використовувати свіжі дріжджі замість сухих, їх потрібно буде взяти вдвічі більше, тобто 10 г продукту. На смак і легкість дріжджових пиріжків заміна ніяк не позначиться.

Нам знадобиться:
Картопля – 800 г
Яйце – 1 шт.
Сухі дріжджі – 5 г
Соняшникова олія – за смаком
Пшеничне борошно – 600 г
Сіль за смаком
Чорний перець (мелений) – за смаком
Цибуля – 1 шт.
Покроковий рецепт приготування:
Насамперед відваріть 800 г картоплі. Злийте 400 мл відвару в окрему ємність (на її основі буде готуватися тісто).

До теплого картопляного відвару додайте сіль за смаком, яйце та дріжджі. Перемішайте інгредієнти.

Всипте борошно і влийте 50 мл олії, замісіть м’яке тісто.

Перекладіть тісто в миску, змастіть його олією, накрийте плівкою в контакт і рушником. Заберіть миску на 1,5-2 години у тепле місце.

Щоб приготувати начинку, подрібніть картоплю у пюре. Додайте обсмажену в маслі до золотистості цибулю, посоліть і поперчіть до смаку. Перемішайте інгредієнти.

Змастіть робочу поверхню і руки олією, дістаньте тісто і розділіть його на 10 частин. Кожну частину скачайте в кульку.

Розкачайте коржик у товстий пласт, викладіть начинку і загорніть пиріжок, защипуючи краї. Повторіть з рештою кульок.

Обсмажуйте пиріжки в розігрітій олії з двох сторін до готовності на середньому вогні.

Пиріжки з картоплею на дріжджовому тісті можна подавати до першої страви, салату або просто як перекушування. Після приготування обов’язково викладіть пиріжки на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.

Share this…

Залишити відповідь