Завжди варю рису трохи більше, щоб на другий день приготувати смачний сніданок для всієї родини
Я дуже економний людина, яка знає ціну грошам. Тому я ніколи не викидаю їжу. Якщо раптом у мене залишається з вечора рис, який за час, проведений в холодильнику, стає дуже смачним, я готую з нього неймовірно апетитне блюдо, яке вся сім’я з радістю їсть за сніданком
Рецепт омлету з рисом
Щоб приготувати такий апетитне страву, нам знадобляться такі інгредієнти:
- дві склянки відвареного рису;
- три яйця;
- зелена цибуля, петрушка або коріандр;
- головка ріпчастої цибулі;
- по щіпці орегано, перцю меленого і солі;
- столова ложка вершкового сиру;
- шинка;
- тертий твердий сир;
- чайна ложечка розпушувача.
Спочатку яйця розбиваємо в миску, збиваємо виделкою і змішуємо з рисом. Потім нарізаємо зелень, змішуємо її з рисом і яйцями
Приправляємо закуску орегано, солимо її і перчимо, а потім додаємо вершковий сир, тертий сир, дрібно нарізану шинку і розпушувач.
Всю цю суміш гарненько перемішуємо і викладаємо на сковороду, змащену олією.
Ємність накриваємо кришкою і даємо омлету смажитися на середньому вогні протягом п’яти хвилин. Потім перевертаємо страву і знову смажимо його під кришкою ще 5 хвилин.
Після цього можна тут же перекладати омлет на тарілку, посипати тертим сиром або рубаною зеленню і подавати до столу.