Салат Чайка за 5 хвилин, яким пишалися радянські ресторани.

Суспільство

Чомусь про цей салат швидко забули, хоча свого часу він був справжньою родзинкою столу. Готували його ще за дореволюційних часів.

Тому він складається з найпростіших і доступних компонентів.

У ньому немає ні м’яса, ні риби, але при цьому він ситний та чудовий на смак.

Існує кілька версій рецепту салату. В одних використовують свіжі огірки, в інших мариновані. Як вам більше до вподоби.

Основні компоненти його такі:

4-5 яєць;

банку консервованого горошку;

200 г твердого сиру;

1 цибулина;

майонез чи сметана.

Як приготувати:

Відваріть яйця, охолодіть і очистіть їх. Дрібно поріжте. Цибулю потрібно подрібнити кубиками і замочити в окропі, щоб не гірчила. Сир натріть за допомогою середньої терки. Трохи відкладіть для прикраси. Горошок відкрийте та злийте рідину.

Візьміть глибоку миску і складіть у неї яйця, цибулю, сир, горошок. Залийте все майонезом чи сметаною. Ретельно розмішайте. Все, страва готова. Для краси подачі можна викласти на тарілку за допомогою кулінарного кільця і ​​прикрасити сиром, горошком.

Залишити відповідь