Чоловік приніс з роботи рецепт маринаду для м’яса: з ним будь-яке м’ясо виходить соковитим і смачним

Життя

Кілька років тому чоловік приніс з роботи рецепт маринаду для м’яса. Я використовую такий спосіб приготування вже довгий час. І він жодного разу мене не підводив. Завдяки цьому маринаду м’ясо виходить м’яким, ніжним і соковитим. Воно не кришиться і не розвалюється на шматочки

На 5 кг м’яса використовується для рідкого маринаду:

  • 100 г кухонної солі.
  • Чотири лаврових листки.
  • Гвоздика, перець духмяний (за смаком).

До складу сухого маринаду входить:

  • Близько 100 г кухонної солі.
  • Маленька ложка цукрового піску.
  • Мелений перець – стільки ж.
  • Подрібнений часник (за смаком).

Компоненти, що входять до складу сухого маринаду, ретельно перемішують.

М’ясо споліскують прохолодною водою, обсушують. Рівномірно покривають масою. Поміщають в емальовану ємність на добу

Потім слід зварити рідкий маринад. У каструлю наливають 2 літри води. Додають 100 г солі, лаврові листи, гвоздику, запашний перець. Ставлять на вогонь. Доводять рідину до кипіння. Забирають з вогню і охолоджують. Заливають м’ясо холодною сумішшю.

Тримають його в маринаді не менше 7 діб. М’ясо треба перевертати кожен день. Через тиждень його беруть із маринаду. Таке м’ясо відмінно підходить для копчення або запікання. За цим рецептом я готую маринад для свинини, курятини, яловичини. Будь-яке м’ясо виходить соковитим і ніжним.

Залишити відповідь