Армія Ізраїлю ліквідувала ще одного посадовця «Хезболли»

Політика, Світ

Армія оборони Ізраїлю заявила про ліквідацію високопоставленого посадовця «Хезболли» Набіля Каука. Він був убитий в результаті авіаудару у суботу, 28 вересня, в столиці Лівану Бейруті.

Про це повідомляє ЦАГАЛ.

За даними ЦАГАЛу, Каук був командиром «превентивного підрозділу безпеки» Хезболли та високопоставленим членом центральної ради терористичного угрупування.

«Каук вважався близьким до керівництва «Хезболли» та «брав безпосередню участь у підготовці терористичних атак проти держави Ізраїль і її громадян», – зазначають військові.

Минулої ночі винищувачі завдали удару і вбили Каука в передмісті Бейрута Дахіє, відомому оплоті «Хезболли».Протягом ночі ізраїльські винищувачі завдали ударів по десятках об’єктів «Хезболли» в Лівані, зазначили військові.

Набіль Каук приєднався до «Хезболли» у 1980-х роках.

Ліванське терористичне угруповання «Хезболла» підтвердило, що її лідер Хасан Насралла був убитий в результаті ізраїльського авіаудару 27 вересня. Ізраїль також офіційно підтвердив смерть Насралли вранці в суботу.

Наступником вбитого ватажка ліванського терористичного угруповання «Хезболла» Хасана Насралли може стати Хашем Сафіддін. Він є другим командиром угрупування і поки що не ліквідованим.

Іран пригрозив ескалацією конфлікту після загибелі лідера «Хезболли» Хасана Насралли. Перший віце-президент Ірану Мохаммад Реза Ареф заявив, що це призведе до знищення Ізраїлю.

Президент США Джо Байден відреагував на ліквідацію лідера «Хезболли» Хасана Насралли. Він назвав це «мірою справедливості для його численних жертв».

Іран закликав Раду Безпеки ООН скликати засідання щодо дій Ізраїлю в Лівані та усьому регіоні. Це сталося після загибелі лідера ліванського угруповання «Хезболла» Хасана Наралли внаслідок ізраїльської атаки.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь