Ароматне та дуже ніжне сало за простим рецептом. Хоч губами їж
Спробуйте приготувати сало за цим рецептом. Воно виходить дуже смачним та ароматним й ваша родина буде в захваті від цієї смакоти.
Для цього вам знадобиться:
- Сало з прошарком м’яса — 1000 гр.;
- Часник – 2 голівки;
- Перець чорний, мелений — 3 столові ложки;
- Чорнослив – 5 шт.;
- Лаврове листя – 2 шт.;
- Цибулеве лушпиння — 50 гр.;
- Сіль кухонна — 200 гр.;
- Цукор-пісок — пару столових ложок
Як зробити:
- Візьміть каструлю з водою насипте туди чорнослив, цибулеве лушпиння, лаврове листя, сіль, цукор. Перемішайте та поставте на плиту, закип’ятіть.
- Сало розріжте на дві рівні частини.
- Покладіть сало у каструлю з розсолом та варіть протягом 25 хвилин.
- Вимкніть плиту та залишіть сало остигати прямо у розсолі.
- Після подрібніть часник та перемішайте разом з перцем.
- Дістаньте холодне сало, обсушіть та натріть його часниково-перцевою сумішшю.
- Загорніть сало у харчову плівку. Покладіть його у морозильну або холодильну камеру.
Приємного апетиту!