Байден збирає у Німеччині лідерів країн формату «Рамштайн»

Політика

Наступне засідання Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн» відбудеться у Німеччині у жовтні на рівні лідерів 50 країн-учасниць.

Про це сказано у заяві президента США Джо Байдена на сайті Білого дому.

«Наступного місяця я скличу в Німеччині зустріч на рівні лідерів Контактної групи з оборони України для координації зусиль понад 50 країн, які підтримують Україну в її захисті від російської агресії», – йдеться у заяві.

Раніше повідомлялося, що у жовтні президент США Джо Байден відвідає Німеччину . Під час його візиту Берлін планує запросити також лідерів Франції та Британії, щоби обговорити підтримку України.Також Сполучені Штати оголосили про розширення програми навчання українських пілотів на літаках F-16.

Сполучені Штати оголосять про виділення нового пакета військової допомоги Україні на $375 млн доларів. Це має відбутися у середу, 25 вересня.

Сенат США затвердив законопроект про фінансування військової допомоги Україні на 60 млрд доларів. Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Денис Шмигаль подякували сенаторам за важливе рішення для обороноздатності нашої країни.

Крім того, США модернізували системи радіоелектронної боротьби на винищувачах F-16, які Бельгія, Данія, Норвегія і Нідерланди передали Україні. Такої версії систем ще немає навіть у союзників США по НАТО.

У новому пакеті допомоги США передадуть Україні плануючі бомби American Joint Standoff Weapon (JSOW). Вони можуть вражати об’єкти на відстані до 110 км.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь