Чому млинці виходять сухими, ламкими і не мереживними: 4 причини, про які треба знати
Ніжні, соковиті з тонким мереживом по краях млинці – мрія будь-якої господині. Млинці протягом тривалого часу залишаються одним із популярних частування.
Простота приготування робить млинці доступною стравою, яка завжди виручить, якщо на порозі несподівані гості.
Часом господині стикаються з неприємністю, коли млинці виходять жорсткими, пригорілими по краях, рвуться і ламаються. І є кілька причин чому так відбувається.
Через що млинці виходять несмачними
Сода
Її надлишок попсує смак млинців. Завдяки соді випічка стає неймовірно м’якою та пишною, проте якщо з нею перестаратися, то можна отримати протилежний ефект.
Для млинців використовуйте соду із розрахунку 2,5 г на 500 мл готового тіста.
Кисломолочні продукти
Їхня відсутність у тісті позначиться на якості кінцевого продукту – млинці будуть кришитися і ламатися. У тісто додавайте молоко, кефір або кисле молоко.
Яйця
Один з головних інгредієнтів потрібно додавати до тіста дуже обережно. На 250 мл молока беруть 1 яйце.
Борошно
Млинці будуть жорсткими, сухими та несмачними, якщо використовувати борошно низької якості або прострочене.
Джерело