Чудова аджика без варіння та помідорів! Зробите на пробу та рецепт залишиться з вами назавжди. Ну дуже смачно

Світ

Чудова аджика без варіння та помідорів! Аджика просто гармата! Даний рецепт перевірений, ну дуже смачно!

Інгредієнти на вихід 1,3 л.

  • Гострий перець – 500 г.
  • часник – 200 р.
  • Сіль – 100 г.
  • Цукор – 20 р.
  • Хмелі-сунелі – 50 г.
  • Коріандр мелений – 50 г.
  • Уцхо-сунелі – 50 г.
  • Солодка паприка – 30 г.
  • Кмин мелений – 20 г.
  • Рослинна олія – ​​30 мл.
  • Окріп

Спосіб приготування:

У гострого перцю видаляємо плодоніжки та відправляємо його в блендер. Туди ж закладаємо очищений часник, перемелюємо до однорідності і перекладаємо отриману масу в скляну або емальовану ємність. Додаємо сіль, олію і добре все перемішуємо.

Окремо з’єднуємо спеції: хмелі-сунелі, уцхо-сунелі, солодку паприку, мелений коріандр та мелений кмин. Поступово заливаємо спеції окропом і перемішуємо до повної однорідності. Маса по консистенції має бути як густа сметана. Отриману масу з’єднуємо з перцевою масою, перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо при кімнатній температурі рівно на 7 днів.

Весь цей час щодня відкриваємо та злегка перемішуємо. Перемішуємо будь-яким дерев’яним предметом (ложкою або лопаткою). Через тиждень аджика готова, розкладаємо її сухими чистими банками, закручуємо кришками і прибираємо на зберігання в холодильник.

Друзі, а який аромат від неї – словами не описати! Цю аджику можна використовувати як приправу для приготування соусів, маринадів і просто так для їжі. Вона гостра, але не сказати, що вогонь-вогонь, вона швидше зігріває, ніж випалює. А якщо з нею замаринувати м’ясо – це повне захоплення! Якщо ви куштували, то у всьому погодитися. Настійно рекомендуємо вам приготувати та скуштувати. Зробите на пробу та рецепт залишиться з вами назавжди!

Залишити відповідь