До Умані попри війну вже прибули 5 тисяч хасидів

Політика

До Умані на Черкащині для святкування Рош га-Шана вже прибули близько 5 тисяч паломників-хасидів. У місті посилили безпекові заходи.

Про це повідомила пресслужба Державної міграційної служби.

«До Черкащини цього тижня масово прибувають паломники-хасиди для святкування з 2 по 4 жовтня в місті Умань Рош га-Шана — юдейського нового року. У місті вже посилено заходи безпеки. На даний час до Умані вже приїхало близько 5 тисяч прочан», – йдеться в повідомленні.

За інформацією ДМСУ, із 23 вересня в Умані запрацював особливий режим в’їзду та виїзду з міста. Зокрема, було встановлено пересувний ситуаційний центр, який технічно оснащений для контролю і безпеки на вулицях під час святкувань.

«У посиленому режимі працюють патрульна поліція та інші правоохоронні відомства. До Умані прибули поліцейські Ізраїлю. Разом з українськими колегами вони несуть службу в місцях проживання та паломництва хасидів», – зазначається в повідомленні.За дотриманням законності перебування іноземних гостей слідкуватиме підрозділ Центрально-південного міжрегіонального управління Державної міграційної служби, який було технічно посилено спеціалізованим автотранспортом та мобільним автоматизованим робочим місцем, додали в пресслужбі.

Нагадаємо, на Черкащину почали прибувати паломники-хасиди на святкування єврейського Нового року — Рош га-Шана, який цьогоріч відзначають у жовтні.

Посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський прогнозує, що цьогоріч до Умані приїде вдвічі більше хасидів, ніж торік.

У 2023 році до Умані Черкаської області на свято початку нового року Рош га-Шана прибули 35 тисяч хасидів.

А напередодні Рош га-Шана посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук закликав ізраїльську сторону надати Україні засоби ППО – аби захистити своїх же цивільних громадян під час відвідин Умані.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь