Форшмак: класичний рецепт і сучасні варіації
Сьогодні поговоримо про таку цікаву страву, як форшмак.
Це дуже популярна закуска єврейської кухні, відома своїм неповторним смаком і текстурою. Основні інгредієнти рецепта форшмаку – оселедець, яблуко, ріпчаста цибуля, яйця та хліб.
Подати форшмак можна на шматках темного або білого хліба, хрустких тостах, крекерах, чипсах або в тарталетках. Сучасний варіант подавання – як начинка для круасанів.
Будь-який із запропонованих варіантів матиме чудовий вигляд на святковому столі!
Простий рецепт форшмаку з оселедця та сучасні варіації – читайте в матеріалі.
Про користь оселедцю можна почитати тут.
Як приготувати форшмак – класичний рецепт
Якщо оселедець занадто солоний, його бажано вимочити у молоці близько 1-2 годин. Щоб було швидше, рибу можна розібрати на філе. Тоді час вимочування зменшиться вдвічі.
Інгредієнти:
- оселедець малосольний (великий) – 1 шт. (500 г)
- яблуко (обов’язково кисле) – 70 г
- цибулина (невелика) – 1 шт.
- вершкове масло – 90 г
- яйця варені – 3 шт.
- м’якуш білого хліба – 50 г
- сіль, мелений чорний перець – до смаку
- зелена цибуля або зелень – для прикрашання
Приготування:
- Оселедець промиваємо, обсушуємо. Видаляємо голову і хвіст і розбираємо на філе. Потім уважно переглядаємо отримане філе, щоб не залишися кісточки. Дрібні кісточки можна акуратно прибрати пінцетом.
- М’якуш хліба нарізаємо і замочуємо в невеликій кількості холодної води. Потім злегка відтискаємо.
- Яблуко чистимо, видаляємо серцевину і нарізаємо кубиками.
- Почищені яйця та цибулину нарізаємо шматочками.
- Підготовлені інгредієнти пропускаємо через м’ясорубку. Щоб отримати більш однорідну консистенцію, можна зробити це двічі.
- Отриману масу перчимо до смаку. Сіль додаємо в тому випадку, якщо оселедець малосольний. Також можна додати трохи соку лимона.
Щоб осучаснити класичний рецепт форшмаку, додайте 1-2 плавлених сирки або попередньо обсмажені печериці та спеції до вашого смаку.
Отже, якщо ви ще не пробували форшмак, настав час це зробити! А якщо вже куштували, тим паче варто приготувати, тому що домашнє – завжди смачніше.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Depositphotos