Грузинський прем’єр заявив, що використовуватиме війну в Україні у передвиборчій агітації

Політика, Світ

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе підтвердив, що його партія Грузинська мрія продовжить використовувати тему війни в Україні для передвиборчих цілей. Зокрема, вони вже запустили серію вуличних банерів і відеороликів, де показують контраст між руїнами українських міст і миром у Грузії.

На критику з боку Міністерства закордонних справ України Кобахідзе відповів, що вважає принциповим акцент на порівнянні ситуацій в Україні та Грузії, особливо підкреслюючи, що Грузія уникла подібного конфлікту у 2022 році. Він також звинуватив колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі в початку серпневої війни 2008 року, зазначивши, що хоча росія окупувала грузинські території, відповідальність за розпалювання конфлікту лежить на тодішньому уряді.

Кобахідзе стверджує, що якби Грузія виконала вимоги українських лідерів, росія могла б увійти в країну у 2022 році. Він підкреслив, що завдяки політиці його уряду країна уникла відкриття другого фронту війни з росією.

Раніше ми писали, що проросійська партія «Грузинська мрія» у передвиборчої агітації виготовила плакати, на яких розміщені фото зруйнованих українських міст і поруч фото «нормального життя» у Грузії.

Також нагадаємо, що прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе з трибуни ООН звернувся до населення окупованих росіянами регіонів Абхазія та Південна Осетія. При цьому він не згадав про роль рф.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

 

Залишити відповідь