Китай планує створити платформу «Друзі миру» для врегулювання війни в Україні

Політика, Світ

Китай заявив про наміри разом з країнами Глобального Півдня створити платформу «Друзі миру». Основна її ціль буде полягати в тому, щоб добитися так званого політичного врегулювання миру в Україні на тлі військового вторгнення країни-агресора рф.

Про це повідомляє пресслужбу Міністерства закордонних справ Китаю.

Глава МЗС Китаю Ван І у кулуарах ООН зустрівся з головним спеціальним радником президента Бразилії Селсо Аморімом.

Ван І заявив, що Китай, Пакистан та інші країни Глобального Півдня збираються створити платформу «Друзів Миру» щодо «кризи» в Україні (так Китай називає війну росії проти України). Як пояснив китайський міністр, «Друзі миру» – це не закрита група, а відкрита платформа, вона не прагне конкуренції та конфронтації, а веде діалог.

««Друзі Миру» мають на меті об’єктивний і раціональний голос і відіграватимуть конструктивну роль у політичному врегулюванні українського питання», – йдеться у заяві.Спецпредставник Бразилії нагадав про «мирний план» Китаю та Бразилії щодо України і заявив, що він має велике значення.

«Обидві сторони можуть продовжувати працювати разом, щоб відігравати роль «друзів миру», досягати загального консенсусу та сприяти охолодженню ситуації», – сказав радник президента Бразилії.

Читайте також:

Міністр закордонних справ КНР Ван Ї на зустрічі з високим представником ЄС Жозепом Боррелем на полях Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку заявив, що Китай не відмовиться від своїх власних зусиль із досягнення миру в Україні.

Речник Міноборони КНР Чжан Сяоган заявив, що Китай дотримується послідовної та передбачуваної політики ядерного стримування. Країна не застосовуватиме свій ядерний арсенал проти неядерних країн та не вдаватиметься першим до використання ядерної зброї.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь