Лукашенко на прикладі путіна почав загрожувати Заходу ядерною зброєю у разі вигаданого ним «нападу НАТО» на Білорусь

Політика, Світ

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вчергове пригрозив Заходу ядерною зброєю, нафантазувавши, що НАТО нібито хоче напасти на його країну.

Про це він сказав у п’ятницю, 27 вересня, під час зустрічі зі студентами технічних вишів, повідомляє Euroradio.

Зазначається, що він подякував російському диктатору Володимиру Путіну за те, що той заявив, що застосує зброю масового ураження у разі нападу на Білорусь.

«Щойно вони [НАТО] нападають на нас, ми використовуємо ядерну зброю. І Росія за нас втягується», — сказав Лукашенко студентам, додавши, що нібито «керівництво Польщі вже потирає руки».

Білоруський диктатор також нафантазував, що Росія, у разі можливої відповіді Заходу, застосує увесь свій ядерний арсенал.«А це вже світова війна», — наголосив він, заявивши, що «червоною лінією» для Білорусі є державний кордон.

«Наступили на неї – відповідь буде миттєвою. Ми до цього готуємося», — сказав Лукашенко не зазначаючи, які саме наслідки може мати ядерна війна для країни.

Нагадаємо, 25 вересня путін на засіданні ради безпеки рф запропонував внесли зміни до ядерної доктрини рф, які значно знижують поріг застосування ядерної зброї.

Раніше директор ЦРУ висміяв ядерні погрози Москви. Лідери західних країн повинні не боятися та менше реагувати на спроби ядерного шантажу з боку росії, оскільки це є звичною тактикою Кремля.

Зеленський пояснив, чому не варто вірити ядерним погрозам Кремля. путін занадто любить своє життя, щоб реально наважитися застосувати ядерну зброю.

Застосування росією ядерної зброї проти України вважають виправданим 34% росіян, опитаних фахівцями російського Левада-Центру.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь