Могили без хрестів і синьо-жовтих прапорів: на заході України пошкодили гроби воїнів ЗСУ

Війна

Могили без хрестів і синьо-жовтих прапорів: на заході України пошкодили гроби воїнів ЗСУ

На Тернопільщині затримали вандала, який здійснив наругу на могилах загиблих українських Героїв. Йому загрожує 5 років ув’язнення.

На Тернопільщині зловмисник пошкодив 11 могил воїнів ЗСУ. Про це інформує Відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Наруга над могилами воїнів ЗСУ

За інформацією відомства, близько 8.20 до співробітників Кременецького райвідділу поліції надійшло повідомлення від жителів села Млинівці, що на місцевому кладовищі невідомий чоловік позривав державні прапори та повикидав хрести з могил військовослужбовців. 

На місці події поліцейські зафіксували 11 пошкоджених могил воїнів, які загинули на війні. Зловмисником виявився 44-річний житель Тернопільського району. Мотиви злочину з’ясовують правоохоронці.

Вирішується питання про внесення відомостей за цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань  за ч. 2 ст. 297 КК України (наруга над могилою, іншим місцем поховання).

Санкція статті передбачає покарання –  до п’яти років позбавлення волі.  У ході проведення досудового розслідування буде призначена відповідна експертиза щодо встановлення осудності фігуранта.

Вандали на українських кладовищах

Це вже не перший подібний інцидент. Зокрема, у червні у селищі Гусятин, що на Тернопільщині, місцевий житель повитягував дерев’яні хрести з поховань, зірвав державні та червоно-чорні прапори, побив портрети воїнів. Загалом вандал пошкодив чотири могили нещодавно похованих захисників. Поліцейські оперативно розшукали винуватця – 53-річного місцевого жителя. За скоєне йому загрожує до п’яти років позбавлення волі. 

Про наругу над чотирма могилами військовослужбовців в поліцію повідомили родичі загиблих. Жителька Гусятина близько 12:00 3 червня прийшла на могилу і побачила, що хтось повитягував дерев’яні хрести з поховань, зірвав державні та червоно-чорні прапори, побив і розкидав портрети загиблих та свічки.

9 серпня чоловік пошкодив понад 70 могил цивільних і військових на Вінниччині. Поліція затримала вандала. Пояснити мотиви вчинку чоловік не зміг. Він стверджував, що не пам’ятає, що сталось, оскільки був в стані сп’яніння.

🕯️В Харківській області від удару FPV-дрону по авто загинув суддя Верховного Суду України Леонід Лобойко
🕯️В Харківській області від удару FPV-дрону по авто загинув суддя Верховного Суду України Леонід Лобойко

Молитва-подяка Ангелу-Охоронцю, яку потрібно промовляти кожному з нас
Молитва подяки Ангелу-Охоронцю

У СУМАХ УЖЕ 10 ЖЕРТВ АТАКИ РОСІЙСЬКИХ SHAHED. П’ЯТЕРО ГОСПІТАЛІЗОВАНИХ – У ТЯЖКОМУ СТАНІ
До 10 зросла кількість загиблих через удари російських окупантів по Сумах дронами типу Shahed 28 вересня (станом на 20.00). Про це повідомляють у Telegram ОВА

Залишити відповідь