На росії заявили, що нібито готові допомогти Грузії примиритися з Абхазією і Північною Осетією

Політика, Світ

Глава МЗС рф Сергій Лавров висловив готовність росії сприяти примиренню Грузії з Абхазією та Південною Осетією, самопроголошеними республіками, які відокремились від Грузії після конфліктів 1990-х та 2008 року.

На пресконференції після сесії Генеральної Асамблеї ООН Лавров зазначив, що російська сторона нібито може допомогти в цьому процесі за умови, якщо всі зацікавлені сторони будуть готові до переговорів і домовленостей про ненапад. Лавров також підкреслив, що примирення повинно відбутися за рішенням самих країн – Абхазії, Південної Осетії та Грузії.

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе під час виступу на Генасамблеї ООН висловив надію на відновлення відносин з Абхазією і Цхінвальським регіоном.

Раніше ми писали, що прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе підтвердив, що його партія Грузинська мрія продовжить використовувати тему війни в Україні для передвиборчих цілей.

Також нагадаємо, що прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе з трибуни ООН звернувся до населення окупованих росіянами регіонів Абхазія та Південна Осетія. При цьому він не згадав про роль рф.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

 

Залишити відповідь