На Сумщині розширять зону примусової евакуації

Політика

На наступному тижні збільшать кількість населених пунктів в Сумській області для проведення примусової евакуації.

Про це повідомив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх в ефірі телемарафону.

«На сьогодні евакуйовано понад 35 тис. людей, серед них шість тис. дітей. Щодо Глухівського району – це серйозний евакуаційний захід для нас. Там, все йде згідно з планом…Понад 10 тис. вже евакуйовано з Глухівської громади», – розповів Артюх.

Він зазначив, що розглядає можливість розширення зони евакуації.

«Дійсно питання розглядається. Зараз ми працюємо разом з військовими, Силами безпеки. Ще збільшиться кількість населених пунктів, де буде введена примусова евакуація. Тобто, це на користь дітей, сімей з дітьми, тому що обстріли значно збільшилися в деяких громадах й вони не припиняються», – сказав Артюх.Це рішення розглядалося на Раді оборони.

«Буквально вчора ми з військовими це питання повністю з’ясували й на наступному тижні буде збільшена кількість цих населених пунктів з примусовою евакуацією…В більшості своїй це громади Сумського району», – розповів Артюх.

Раніше повідомлялося. що примусову евакуацію здійснять з 29 населених пунктів Куп’янського району Харківської області та з трьох населених пунктів Волноваського району Донецької області.

А з прифронтових населених пунктів Покровського району Донецької області було евакуйовано 92 особи, включаючи 10 дітей та 1 маломобільну людину.

Також нагадаємо, що з Костянтинівської громади евакуювали ще 433 жителя, з них 249 дітей.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь