Навальний міг померти в результаті отруєння: подробиці

Політика, Світ

Видання The Insider повідомляє, що журналісти отримали доступ до ряду офіційних документів, які свідчать про можливу отруєння російського опозиціонера Олексія Навального під час його ув’язнення в колонії Полярний вовк.

Згідно з інформацією, у розпорядженні видання є дві версії постанови про відмову в порушенні кримінальної справи, підписані майором юстиції Олександром Варапаєвим.

У першій версії описується, як 16 лютого 2024 року Навальний відчув різке погіршення стану під час прогулянки, скаржачись на сильний біль у животі, блювоту та судоми, що призвело до втрати свідомості. Ця інформація була виключена з пізнішої версії документа, яка стала остаточною.

Також в документі, що описує вилучені об’єкти згадуються зразки блювотних мас, які, як стверджується, були передані на експертизу, хоча офіційно про це не повідомлялося.

Юлія Навальна раніше заявляла, що її чоловік скаржився на сильний біль у животі перед смертю, що тепер підтверджується документами.Реаніматолог Олександр Полупан, який лікував Навального в омській лікарні після його отруєння Новачком у 2020 році, зазначив, що симптоми, описані в документах, не узгоджуються з офіційною версією причин смерті. Він припустив, що зазначені симптоми можуть свідчити про отруєння, зокрема, фосфороорганічними речовинами.

Документи, які стали відомими, наводять на думку про можливе отруєння Навального, проте влада не допустила проведення альтернативних експертиз біоматеріалів, що також викликає питання.

Раніше ми писали, що засуджений за вбивство російського політика Бориса Нємцова уродженець Чечні Темірлан Ескерханов, якого звільнили з колонії для участі у війні проти України, насправді не бере участі в бойових діях.

Також нагадаємо, що обмін російських шпигунів на політв’язнів готувався ще взимку, і Захід вимагав включити до нього опозиціонера Алексєя Навального. Після цього він раптово помер у колонії.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь