Не втрималась, щоб не поділитись! Салат на зиму “Український”! Наш рідний

Життя

Готую капустяний салат “Український”. Він дуже простий, швидкий і неймовірно смачний. Цей капустяний салат — справжній порятунок у різних ситуаціях. Хочете пиріжків? Начинка вже готова. Немає часу на гарнір? Просто підігрійте капусту, і гарнір готовий.

Інгредієнти:

  • 6 кг капуста
  • 2 кг помідори
  • 1кг перець солодкий
  • 1 кг цибуля
  • 1 кг морква
  • 250 г цукор
  • 3 ст. л. сіль
  • 400 мл олія
  • 120 мл оцет 9%
  • 20 шт. перець горошком

Приготування:

Цибулю нарізаю півкільцями і відправляю на розігріту олію в каструлю, де її обсмажую.

Дрібно нарізаю болгарський перець, натираю моркву на тертці для корейської моркви або на крупній тертці і додаю їх до цибулі для тушкування.

Смажу на великому вогні, додаю подрібнені помідори і тушкую 10 хвилин.

Шаткую капусту і додаю її до інших овочів, тушкую ще 5 хвилин.

Додаю сіль, цукор і перець горошком. Все добре перемішую. Закриваю каструлю кришкою, чекаю поки закипить, і тушкую ще 30 хвилин. Через 30 хвилин додаю оцет, добре перемішую і проварюю ще 5 хвилин. Салат готовий.

Розкладаю салат по чистих банках, накриваю кришками.

Стерилізую 15 хвилин з моменту закипання.

Закручую кришки, перевертаю банки догори дном і залишаю охолоджуватися під рушниками.

Вийшла велика порція салату “Український”. Він підходить до всього: для випічки, супу, просто з хлібом або як гарнір.

Збережіть або поділіться

Залишити відповідь