Пляцок на мільйон! «Рожевий сон»: крихкі коржі, що тануть, і смачний крем, незвичайна структура

Життя

Приготую сьогодні особливий пиріг на мільйон! Вразьте всіх цим незвичайним тортом. Ніжні, танучі в роті коржі та смачний крем з унікальною текстурою. Це пиріг, якого ви точно ще не пробували!

Інгредієнти:

Тісто:

  • 4 яєчні жовтки
  • 100 г цукор
  • 80 г сметана
  • 400 г борошно
  • 1 ч. л. розпушувач
  • 1 ст. л. какао
  • 150 г масло вершкове
  • сіль щіпка

Білковий шар:

  • 4 яєчні білки
  • сіль щіпка
  • 150 г цукор
  • 50 г борошно
  • вишневий кисіль 1 п. (65 г)

Додатково:

  • 150 г вишні
  • 150 г волоські горіхи

Крем:

  • 20 г кукурудзяний крохмаль
  • 500 мл молоко
  • 200 г масло вершкове
  • вишневий кисіль 1 п. (65 г)
  • 70 г цукор

Приготування:

Тісто:

Спочатку збиваю білки з цукром міксером до утворення пишної маси. Додаю сметану, розтоплене й охолоджене вершкове масло, і все добре перемішую.

Додаю сіль, борошно та розпушувач, замішую тісто і ділю його на дві рівні частини.

Форму розміром 34 на 28 см застеляю пергаментом. Розкачую одну частину тіста до розміру форми.

Іншу частину тіста ділю ще на дві частини. До однієї частини додаю какао і замішую шоколадне тісто. З обох частин тіста формую маленькі кульки.

На тісто у формі викладаю всі шоколадні кульки, посипаю підсушеними і подрібненими горіхами.

Також викладаю вишні.

Білковий шар:

Білки збиваю з дрібкою солі до утворення пишної маси. Поступово додаю цукор і збиваю до стійких піків. Додаю вишневий кисіль і борошно, збиваю до однорідної маси на низьких оборотах.

Викладаю білкову масу поверх шоколадних кульок і додаю кульки з світлого тіста. Випікаю в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 35-40 хвилин. Потім повністю охолоджую корж.

Крем:

У мисці змішую кисіль з цукром і крохмалем, поступово додаю молоко, перемішуючи до однорідності. Варю на середньому вогні до загустіння. Охолоджую до кімнатної температури.

Міксером збиваю кімнатної температури вершкове масло, поступово додаю заварну масу.

Охолоджений корж розрізаю на 2 рівних коржі.

Наношу крем на один корж, накриваю другим коржем і покриваю весь торт кремом. При бажанні посипаю какао. Ставлю торт у холодильник на ніч або хоча б на кілька годин.

Смачного чаювання!

Збережіть або поділіться

Залишити відповідь