Посуха може серйозно зменшити урожай на росії

Політика, Світ

Посіви озимих культур у росії опинилися під загрозою через тривалу посуху, що може суттєво вплинути на врожай у 2025 році, особливо на пшеницю, яку росія експортує в найбільших обсягах у світі. За даними консалтингових компаній, посівні площі скоротилися до найнижчого рівня за останні 11 років.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Керівники аграрних компаній відзначають критичну ситуацію, зокрема у Волгоградській, Саратовській та інших регіонах. Багато посівів висаджені в сухий ґрунт, що негативно позначиться на їх розвитку. Регіони Поволжя страждають від посухи, тоді як у Сибіру — навпаки, сильні дощі призвели до оголошення надзвичайного стану.

Ця ситуація підкреслює вплив екстремальних погодних умов на сільське господарство росії, яке, попри санкції, раніше показувало стабільне зростання.

Раніше ми писали, що Бразилія, як найбільший у світі виробник кави, стикається з найсильнішою посухою за останні сім десятиліть. Через що чашка кави може стати ще дорожчою.Також нагадаємо, що цього сезону експортний потенціал української кукурудзи зменшився через скорочення запасів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь