Прибутки китайських державних компаній за рік знизились

Політика, Світ

За даними Міністерства фінансів Китаю, прибуток державних компаній у січні-серпні 2023 року знизився на 2,1% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляє Reuters.

Це свідчить про економічні труднощі, з якими стикаються державні підприємства в КНР, на тлі загального уповільнення економічного зростання країни.

Це зниження може бути пов’язане з низкою факторів, включаючи вплив глобальної економічної невизначеності, зміни в торгівлі та інвестиціях, а також внутрішні проблеми економічного характеру. Державні компанії традиційно відіграють ключову роль в економіці Китаю, тому такі тенденції можуть мати значний вплив на економічну політику країни в майбутньому.

Раніше ми писали, що у серпні 2024 року промислові прибутки в Китаї впали на 17,8% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, що є суттєвим зниженням після липневого зростання на 4,1%.Також нагадаємо, що уряд Китаю розпочав антидискримінаційне розслідування проти обмежувальних заходів у торгівлі, запроваджених Канадою, зокрема додаткових тарифів на електромобілі та вироби зі сталі й алюмінію китайського виробництва.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь