
Рецепт капусти, що прогодує вас всю зиму: найкращий перевірений спосіб квашення овоча
Чудовий рецепт капусти з яблуками
Ми розповідали, як смачно засолити на зиму капусту з буряком — цей салат в народі прозвали “Рожевою пелюсткою”. Тепер ділимось рецептом справжнісінької квашеної капусти.
Всі знають, що квашена капуста — дуже корисна. На порталі noviydoctor.com розповіли, як приготувати її ще й смачно. Цим рецептом користувалися здавна наші предки.
Інгредієнти:
- 6,5 кіло білої капусти
- 3 морквини середньої довжини
- Десяток яблук
- Сіль — 120 г
- Духмяний перець — 8-10 штук
- Перець горошком — 10-12 штук
- Гвоздика — 6-8 штук
Спосіб приготування:
- Ретельно очищаємо капусту. Качани нарізаємо ножем або спеціальною шинковкою для капусти.
- Моркву чистимо та натираємо на великій терці. Можна також покришити її ножем — дрібною соломкою. Змішуємо капусту з морквою, додаємо до них сіль.
- Отриману масу проминаємо руками. Після таких маніпуляцій овочі повинні пустити сік.
- Помиті яблука ріжемо навпіл та видаляємо кісточки, не знімаючи шкірки. У глибоку посудину викладаємо капустяно-морквяну масу шаром 10 см, кладемо туди частину перцю та гвоздики, щільно утрамбовуємо, а зверху викладаємо яблука.
- Продовжуємо, поки не закінчаться інгредієнти. Зверху кладемо тарілку дном до верху, а на неї встановлюємо 3 літрову банку з водою як гніт.
- Цю посудину розміщуємо у теплому місці мінімум на 3 доби. Весь цей час кілька разів на день шампуром або лопаткою проколюємо масу до самого дна, намагаючись не поламати яблука.
- Через 3 дні можна поставити капусту у прохолодне місце для подальшого зберігання. Куштувати таку капусточку можна одразу.
Вона виходить дуже ароматна і квасна. На зиму можна покласти капусту, трамбуючи, у банки. Також ми ділились рецептом квашеної капусти з журавлиною.