Російські командири фактично прирекли своїх солдатів на смерть у Вовчанську, – ГУР

Політика

Під час спецоперації Головного управління розвідки Міністерства оборони України на агрегатному заводі у Вовчанську російські командири змушували своїх солдатів чинити безнадійний опір. Таким чином вони фактично прирекли їх на загибель.

Про це повідомляє ГУР.

Представник ГУР МО України Андрій Черняк розповів, що підготовка місії зі звільнення заводу зайняла декілька тижнів. Успішна зачистка будівель заводу спецпризначенцями української воєнної розвідки має важливе значення для подальших дій Сил оборони.

«Це було потрібно для того, щоб максимально спростити логістику, забезпечення наших сил, які знаходяться в цьому регіоні. У подальшому це дасть можливість Силам оборони України вести контрнаступальні дії і виганяти ворога з української землі», – сказав представник ГУР МОУ.

На заводі росяни зазнали серйозних втрат, а їхні ватажки шляхом насильства фактично прирекли своїх солдатів на безглузду смерть.«Насправді там відбувались страшні, дикі, дивні речі з боку російських командирів до своїх підлеглих. Йдеться про навмисні убивства, йдеться про терор. Це черговий приклад, коли російський солдат не має жодних прав і його взагалі не вважають за людину», – зазначив Черняк.

Нагадаємо, під час звільнення бійцями ГУР Вовчанського агрегатного заводу у Харківській області у полон було взято близько 20 російських окупантів. За попередніми даними декілька десятків окупантів було знищено.

На момент, коли українським захисникам вдалось потрапити на завод, там знаходилось близько 80 загарбників. Більшість з них була ліквідована. На фінальній стадії українським захисникам вдалось захопити близько двох десятків полонених.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь