Російські загарбники вночі здійснили масовану атаку на енергетику України

Політика

У ніч на 26 вересня росіяни здійснили атаку дронами на об’єкти енергетики у кількох областях України. Більшість знеструмлених через атаку споживачів уже заживлена.

Про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Фейсбуці.

«Вночі російські БПЛА атакували енергооб’єкти у кількох регіонах України. Внаслідок пошкоджень – знеструмлювались побутові та промислові споживачі. Наразі більшість із них уже заживлена. Роботи з усунення наслідків обстрілу тривають», – йдеться у повідомленні.Зазначається також, що станом на 9:30 четверга рівень споживання на 2,9% вищий, ніж попереднього дня. Укренерго просить споживачів за можливості перенести використання потужних електроприладів на денні години – з 10:00 до 16:00.

В «Укренерго» нагадують, що зараз українська енергосистема продовжує відновлюватись після дев’яти масованих атак росіян. На енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти. В години максимального споживання в енергосистемі зберігається дефіцит потужності.

Нагадаємо, що вибухи у Хмельницькій області пролунали у четвер, 26 вересня. Російські окупанти випустили ракети «Кинджал» у напрямку міста Старокостянтинів.Через атаку на Київ вночі та вранці 26 вересня постраждали двоє людей. Одна із них – дитина.

Вдень 26 вересня в усіх областях України знову оголосили повітряну тривогу. Майже одночасно с її оголошенням у Києві було чутно вибух.

Станом на 10:04 повітряну тривогу було оголошено по усій території України. «Ракетна небезпека по всій території України! Зліт МіГ-31К», – писали Повітряні сили Збройних сил України (ЗСУ).

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь