Салат Чайка за 5 хвилин, яким пишалися радянські ресторани.
Чомусь про цей салат швидко забули, хоча свого часу він був справжньою родзинкою столу. Готували його ще за дореволюційних часів.
Тому він складається з найпростіших і доступних компонентів.
У ньому немає ні м’яса, ні риби, але при цьому він ситний та чудовий на смак.
Існує кілька версій рецепту салату. В одних використовують свіжі огірки, в інших мариновані. Як вам більше до вподоби.
Основні компоненти його такі:
4-5 яєць;
банку консервованого горошку;
200 г твердого сиру;
1 цибулина;
майонез чи сметана.
Як приготувати:
Відваріть яйця, охолодіть і очистіть їх. Дрібно поріжте. Цибулю потрібно подрібнити кубиками і замочити в окропі, щоб не гірчила. Сир натріть за допомогою середньої терки. Трохи відкладіть для прикраси. Горошок відкрийте та злийте рідину.
Візьміть глибоку миску і складіть у неї яйця, цибулю, сир, горошок. Залийте все майонезом чи сметаною. Ретельно розмішайте. Все, страва готова. Для краси подачі можна викласти на тарілку за допомогою кулінарного кільця і прикрасити сиром, горошком.