Салат на зиму Закарпатський! Чоловік просить закривати побільше! 50 банок і то мало!

Життя

Готую овочевий салат на зиму за рецептом Закарпатського салату. Якщо у вас є такий салат у запасі, ви завжди будете готові пригостити гостей. Цей салат без сумніву можна назвати одним із найсмачніших серед зимових заготовок.

Інгредієнти:

  • 2 кг капуста білокачанна
  • 2 кг помідори
  • 1,5 кг морква
  • 30 шт. перець чорний горошком
  • 6 шт. лавровий лист
  • 1,5 кг огірки
  • 1,5 кг перець болгарський
  • 2 стручки гострий перець
  • 500 мл олія
  • 200 мл оцет 9%
  • 150 г цукор
  • 4 ст. л. сіль

Приготування:

Огірки попередньо замочую у воді. Капусту нарізаю шматочками, солю, добре перемішую. Моркву натираю на терці або нарізаю соломкою. Солодкий перець ріжу соломкою. Помідори з щільним м’якушем нарізаю довільними шматочками. Огірки нарізаю напівкружечками. Червоний гострий перець ріжу соломкою.

Перекладаю усі нарізані овочі у зручну посудину. До каструлі також кладу трохи капусту. Додаю лавровий лист, чорний перець горошком, цукор і сіль, олію і столовий оцет. Все змішую. Накриваю кришкою і залишаю на 1 годину.

Тепер смакую і, за необхідності, додаю сіль, цукор або оцет.

Розподіляю салат по банках, рівномірно розливаю сік. Закриваю простерилізованими кришками.

Банки наповнені й готові до стерилізації (банки 0,5 л — 20 хвилин, банки 1 л — 30 хвилин).

Герметично закриваю, перевертаю і укутую рушниками для повільного охолодження.

Зберігаю банки у коморі чи підвалі. З цієї кількості інгредієнтів вийшло 10 літрів смачного салату на зиму.

Збережіть або поділіться

Залишити відповідь