Що робити, щоб квашена капуста зберігалася довше
Не завжди квашена капуста у холодильнику може зберігатися кілька місяців. Є кілька причин, з яких страву не вдається зберегти, наприклад, до Нового року або до кінця зими.
Посуд, температура зберігання, технологія приготування та низка інших факторів впливають на тривалість зберігання квашеної капусти.
Але у досвідчених господинь є кілька хитрощів, які допомагають зберігати смачну та поживну страву півроку.
Посуд
Пластикові контейнери – не найкращий варіант для зберігання квашеної капусти. Найдовше страва зберігає смакові якості та свіжість у скляній банці. Підійде також емальований посуд.
Досвідчені господині зберігають квашену капусту під гнітом. У такому разі страва не псується щонайменше півроку.
Температура
Найкраще квашена капуста зберігається при 0…+4°С. Чим вища температура, тим менше часу зберігається заготівля.
Хитрощі приготування
Рафінована олія, налита поверх капусти, збільшує термін зберігання страви. Крім того, смак заготівлі не псується.
У процесі приготування контролюють, щоб розсіл повністю покривав капусту.
Ще довше квашена капуста збереже смак та свіжість, якщо додати трохи більше солі. А ягоди журавлини не лише покращать страву, а й виступлять як натуральний природний консервант.
Джерело