Соратник Трампа відреагував на зустріч Зеленського з експрезидентом

Політика, Світ

Сенатор Джей Ді Венс від штату Огайо, соратник експрезидента Дональда Трампа на виборах, розкритикував президента України Володимира Зеленського після їх зустрічі.

Він сказав про це під час передвиборчого мітингу в Пенсильванії, повідомляє The New York Times.

Наступного дня після зустрічі експрезидента Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським його візаві, сенатор Джей Ді Венс, виступив із критикою українського президента під час передвиборчої кампанії в Пенсильванії.

Виступаючи в Ньютауні недалеко від Філадельфії, Венс розпочав промову з критики Зеленського за те, що він відвідав завод з виробництва боєприпасів у Скрентоні разом з губернатором штату, демократом Джошем Шапіро.

«Він приїхав на передвиборчу кампанію з демократичним керівництвом цієї країни. Ми витратили 200 мільярдів доларів на Україну. Знаєте, що я хотів би, щоб Зеленський зробив, коли приїде до Сполучених Штатів Америки? Подякував би жителям Пенсильванії і всім іншим», – сказав Венс.Насправді Володимир Зеленський використав свій візит на завод, щоб подякувати Сполученим Штатам за підтримку, а також подякувати робітникам у Скрентоні за виробництво артилерійських снарядів для підтримки України.

Тоді Зеленський сказав 400 робітникам, які виготовляють снаряди для підтримки військових зусиль, що вони «врятували мільйони українців». Він додав, що «саме в таких місцях, як це, можна по-справжньому відчути, що демократичний світ може перемогти».

Водночас відвідування заводу з виробництва боєприпасів викликало скандал серед республіканських законодавців, які звинуватили організаторів поїздки в участі у передвиборчій агітації напередодні виборів.

Майк Джонсон, республіканський спікер Палати представників, закликав Україну звільнити свого посла у Вашингтоні через цей епізод.

Венс був затятим противником американської допомоги Україні, а у нещодавньому інтерв’ю The New Yorker Зеленський назвав Венса «занадто радикальним» за висловлювання, які, на його думку, пропонували Україні відмовитися від території в обмін на мирну угоду з росією.

У відповідь на це Венс заявив: «Мені не подобається, що Зеленський приїжджає в цю країну і вказує американським платникам податків, що вони повинні робити».

Залишити відповідь