Такі помідори закриваємо щороку по 15-20 банок точно! Всі, хто пробували, залишилися в захваті і тепер теж їх закривають. Зберігати можна у квартирі

Світ

Ох, друзі, які ж смачні виходять ці помідори! Всі, хто пробували, залишилися в захваті і тепер теж їх закочують. Чоловіки особливо люблять цю заготівлю, помідорки гостренькі і, як то кажуть, з вогником, на закуску йдуть тільки так!

Список інгредієнтів та грамування:

  • Помідори – близько 1,8 кг. (сливоподібні)
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • Петрушка – 60 р.
  • Корінь хрону – 35 г.
  • Часник – 35 р.

Маринад на 1л. води:

  • Цукор – 120 р.
  • Сіль – 70 г.
  • Оцет 9% – 120 мл.

З цієї кількості інгредієнтів виходить три баночки по одному літру.

Спосіб приготування:

Помідори ретельно промиваємо і ріжемо навпіл. Найкраще для рецепту підійдуть сливоподібні помідори, вони в процесі зберігання не втратять форму і не розкиснуть.

У чашу блендера відправляємо очищений солодкий перець, гарний пучок петрушки та корінь хрону та часник.

Перемелюємо все в кашу до повної однорідності. Замість блендера можна скористатися м’ясорубкою.

У сухі чисті банки закладаємо ложку овочевої суміші, але в неї укладаємо помідори зрізом вниз. Повторюємо таким чином шари, доки не заповниться вся банка.

Укладаємо максимально щільно.

У каструлю з водою всипаємо цукор, сіль, доводимо до кипіння, потім вливаємо 9% оцет, добре перемішуємо і знімаємо з вогню.

Заливаємо банки гарячим маринадом, прикриваємо кришками, дно каструлі застилаємо марлею або рушником, ставимо банки, заливаємо водою по плічка, ставимо на плиту і стерилізуємо з моменту закипання 10-12 хвилин.

Після того щільно закриваємо банки кришками, перевертаємо дном вгору і ставимо під шубу до повного остигання.

Ось так виглядають помідори через місяць після закочення. Зберігати їх можна навіть при кімнатній температурі, вони відмінно стоять у будь-якій домашній шафі або коморі.

Відкривати та пробувати я рекомендую не раніше, ніж через місяць, а краще набратися терпіння та почекати усі два!

Ідеально подавати такі помідори і на закуску, і як доповнення до м’яса або картоплі.

Залишити відповідь