Торт «Очі Цариці» – дуже смачний і виглядає апетитно: чудовий, перевірений рецепт від української господині
Мій Улюблений Торт «Очі Цариці»
На цей рецепт мене надихнула одна господиня із Польщі.
Сьогодні я запрошую вас до смачного, фантастичного на вигляд торта з двоколірним бісквітом, кремом, ароматом кави.Торт
Це трохи трудомістко, але готувати його варто, бо він дуже смачний і виглядає апетитно.
Такий насичений торт буде смакуватиме всім:)
Інгредієнти:
Світле тісто:
6 яєчних білків
220 г цукру
80 мл олії
1 столова ложка оцту
160 г крохмалю
Темне тісто:
6 жовтків
2 яйця
90 г цукру
80 мл олії
100 г пшеничного борошна
1 чайна ложка розпушувача
2 столові ложки какао
Для замочування:
200 мл води
2 столові ложки лимонного соку
2 чайні ложки цукрової пудри
Крем:
400 мл молока
2 столові ложки цукру
1 пакетик ванільного цукру
1 пакетик пудингу
1 чайна ложка борошна
300 г вершкового масла
Додатково:
2 зелених желе + 500 мл гарячої води
приблизно 200-250 г круглого печива
200 мл охолодженої досить міцної кави
2-3 жмені подрібнених волоських горіхів
Шоколадна глазур:
150 г темного шоколаду (на Ваш смак,шоколаду можна менше)
100 г молочного шоколаду
200 г вершків 30%
Приготування:
Світле тісто:
- Покладіть яєчні білки в чисту суху миску і збийте міксером.
Додайте цукор і продовжуйте помішувати, поки маса не стане густою і блискучою.
Додайте олію і перемішуйте лопаткою, поки інгредієнти не з’єднаються.
Додайте оцет і перемішайте лопаткою.
Просійте крохмаль на піну з яєчного білка і ретельно перемішуйте лопаткою.
Темний корж:
2.Покладіть жовтки в миску, додайте яйця, цукор і збивайте міксером до майже білого кольору, кремоподібного стану.
Додайте олію і перемішайте лопаткою.
Змішайте борошно, розпушувач, какао і просійте до яєчної маси, ретельно перемішуйте лопаткою.
- Почергово викладайте світле і темне тісто у деко для випікання розмірами 25×35 см, застелене папером для випічки.
Вирівняйте тісто і поставте деко у розігріту духовку.
Випікайте при температурі 180 ° С на функції вгору-вниз приблизно 35-40 хвилин.
Вийнявши з духовки, відставте до повного охолодження.
Крем:
- Налийте 200 мл молока в каструлю, додайте цукор, ванільний цукор і доведіть до кипіння.
У молоці, що залишилося, змішайте пудинг і пшеничне борошно.
Змішаний пудинг вилийте в кипляче молоко і зваріть густий крем.
Коли крем закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і тримайте його на слабкому, помішуючи близько 1 хвилини.
Зніміть з вогню, накрийте харчовою плівкою і відставте до повного охолодження, щоб було кімнатної температури - Вийміть охолоджений бісквіт з деко, вийміть папір для випікання і знову покладіть папір у деко.
Вирівняйте зверху бісквітний корж, відріжте запечену скоринку і розріжте бісквіт горизонтально навпіл.
Покладіть одну частину бісквіта в деко з папером. Змішайте інгредієнти для замочування та використовуйте половину , щоб просочити бісквіт у деко. - Налийте обидва желе в миску і залийте гарячою водою 500 мл, розмішуйте, поки желе не розчиниться, відставте до повного охолодження.
Желе повинно трохи застигнути.
Крем:
- Покладіть масло в миску і розімніть міксером приблизно 2-3 хвилини.
Потім 3-ма партіями додайте охолоджений заварний крем, після кожного додавання змішуйте міксером на середній швидкості, поки інгредієнти не з’єднаються. - Покладіть половину готового крему на бісквіт в деко і вирівняйте.
Занурте печиво в каву і покладіть їх на крем. Полийте зверху схопленим желе і поставте тісто в холодильник приблизно на 10-15 хвилин.
Дістаньте тісто з холодильника, а зверху викладіть другу половину крему ,потім другий шматок змоченого бісквіта,
Шоколадна глазур:
- Вилийте вершки в каструлю і доведіть до кипіння.
Покладіть розбитий шоколад у миску і залийте його гарячим кремом, почекайте 30 секунд, а після цього перемішайте, поки шоколад не розплавиться, створюючи однорідний шоколадний крем.
Вилийте шоколадним кремом торт у деко і вирівняйте. Зверху посипте подрібненими волоськими горіхами і поставте торт у холодильник на ніч.Успішної випічки