Туреччина спростувала передачу С-400 на американську базу в Інджірліку

Політика, Світ

Міноборони Туреччини запевнило, що змін у ставленні Анкари та Вашингтона щодо питань С-400 та F-35 немає, та спростувало інформацію ЗМІ про те, що куплені у Росії С-400 будуть під контролем на військовій базі США в обмін на повторне включення Туреччини в програму F-35.

Про це було заявлено сьогодні на пресбрифінгу міноборони Туреччини, повідомляє інформагентство DHA.

«Не варто покладатися на новини третіх країн щодо заяв грецької газети про те, що С-400 залишатимуться під контролем США в Інджірліку в обмін на повторне включення Туреччини в програму F-35», – сказали представники міноборони Туреччини.

У міноборони Туреччини зазначили, що наразі немає змін у ставленні Туреччини та США щодо питань С-400 та F-35, а також що з боку союзників не є правильним вводити обмеження чи санкції один щодо одного, бо це суперечить духу союзу.

«Туреччина очікує, що союзники приймуть рішення відповідно до духу альянсу та загальної перспективи безпеки та знімуть усі неявні та явні обмеження», – повідомили в міноборони.22 вересня через російський обстріл території шахти виникла пожежа. Загинули дві працівниці підприємства.

За останній тиждень окупанти збільшили обстріли України КАБами та дронами, застосувавши понад 900 авіабомб та близько 400 БПЛА.

З 22 на 23 вересня, за останню добу, окупанти втратили на фронті 1330 загарбників, 16 танків і 81 артилерійську систему.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь