У Маріуполі в школах планують виготовляти безпілотники для “сво” – Центр нацспротив

Політика

Утимчасово окупованому Маруполі у 47-й школі відкрили інженерний клас для проєктування безпілотників. Це частина російської програми мілітаризації української молоді на окупованих територіях.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За даними Центру, окупанти відкрили спеціалізований інженерний клас із авіаційним скеруванням. Це передбачено у рамках реалізації програми путіна під назвою “образованіє”.

“Це вже далеко не перший випадок, коли росіяни використовують дітей на тимчасово окупованих територіях України до виробництва зброї, яка згодом вбиває українців та знищує наші міста. Для цього у кремлі видали підручники з “безпілотних авіаційних систем” і забезпечили школи на тимчасово окуповані території України. Випустила їх на росії компанія-виробник дронів “Геоскан” і видавництво “Просвєщєніє”, – йдеться у повідомленні.

У Центрі наголосили, що покоління української молоді стає свідком мілітаризації, що створює ілюзію, ніби війна, розв’язана рф, є звичним явищем. Але це не тільки ілюзія, і дітей реально втягують у війну, наголосили там.Раніше до тимчасово окупованого Маріуполя привезли біженців з російської Курської області. У місті заселяють у будинки городян, які виїхали з території країни-агресорки.

Крім того, у тимчасово окупованому Маріуполі не працюватиме центральне опалення цієї зими.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь