У Німеччині підрахували, скільки українських біженців уже стали до роботи

Політика, Світ

Близько 266 тисяч із 700 тисяч українців працездатного віку, які приїхали до Німеччини мають роботу.

Про це розповів міністр праці Німеччини Губертус Гайль, повідомляє DPA.

За словами міністра праці Губертуса Гайля, у вересні 8 500 громадян України працевлаштувалися на первинному ринку праці, пройшли навчання або зайнялися самозайнятістю. Це більш ніж удвічі більше, ніж у вересні 2023 року.

«Ці цифри свідчать про те, що Job Turbo чітко працює», – підкреслив міністр, маючи на увазі ініціативу, спрямовану на інтеграцію біженців на ринок праці.

Незважаючи на складні економічні умови, у липні 2024 року близько 266 тисяч з 700 тисяч українців працездатного віку, які приїхали до Німеччини, працювали. З них близько 213 тисяч сплачували внески на соціальне страхування.З тих, хто зараз працює, 53 тисячі знайшли невелику роботу з неповним робочим днем, незважаючи на труднощі з адаптацією до нового середовища.

За словами голови Федерального агентства зайнятості Андреа Налес, ринок праці наразі не дуже сприйнятливий до українців. Тим не менш, тенденція рухається в правильному напрямку, сказала Налес.

Однією з перешкод, однак, залишається плутанина з дозвільними процедурами для визнання професійних кваліфікацій у Німеччині. На додаток до проблем з визнанням професійних кваліфікацій, мова наразі є обмежуючим фактором у процесі працевлаштування.

Однак, за словами пані Налес, вже реалізуються програми, наприклад, з вивчення мови на робочому місці, тобто після початку роботи.

Раніше німецький уряд відкинув ідею опозиції у Бундестазі депортувати українських біженців, які не бажають працювати.

Також деякі німецькі політики виступили за скасування виплати по безробіттю, зокрема й українським біженцям. В уряді країни запевнили, що робити цього не будуть.

А у Польщі збільшилася кількість людей, які негативно ставляться до українських біженців.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь