У Раді спрогнозували, коли США дозволять удари по рф далекобійною зброєю

Політика, Світ

Рішення США про скасування обмежень для України на удари по росії далекобійними ракетами все ще «на столі». Ймовірно, його ухвалять після виборів у США.

Про це повідомив заступник голови Комітету з питань національної безпеки й оборони ВРУ Єгор Чернєв в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що в США подавали сигнали, що рішення про дозвіл на удари по росії наданою зброєю буде ухвалене. Проте цього не сталося під час візиту президента Володимира Зеленського до США.

«Все одно цей дозвіл все ще «на столі». Тобто його не відкидають як взагалі неприйнятний. Чому буде це рішення до виборів? Я не впевнений. Після виборів – досить ймовірно», – сказав нардеп.

Рішення могли не ухвалити з різних причин, зокрема і через співпрацю росії з Іраном, додав він.Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив, що не підтримує послаблення обмежень на використання Україною німецької зброї, аби вона завдавала удари по території росії.

Влада рф докладає значних зусиль, щоб Захід не дозволив Україні використовувати надану далекобійну зброю для ударів по росії. Це свідчить про глибоке занепокоєння рф.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь